Just another otaku. Just another girl. Just another me.

Wednesday, December 11, 2013

Curry, カレー、咖喱?


  • Ingredients: 5 Servings
    材料:5皿分
    材料:5盘份
  1. 1 Box Curry Sauce Mix: 100g
    カレールウ:1箱(100g)
    咖喱块:1盒(100公克)
  2. Meat (Beef Or Pork) Or Chicken: 200g
    肉:200g
    肉:200公克
  3. 1½ Medium Onions: 300g
    玉ねぎ:中1½個(300g)
    洋葱:中形1½个(300公克)
  4. 1 Medium Potato: 150g
    じゃがいも:中1個(150g)
    马铃薯:中形1個(150公克)
  5. ½ Medium Carrot: 100g
    にんじん:中½本(100g)
    红萝卜:中形½個(100公克)
  6. Salad Oil (Or Butter): 1 Tablespoon
    サラダ油(またはバター):大さじ1
    沙拉油(或奶油):1大匙
  7. Approximately 700㎖ Water: 3 Cups
    水:700㎖(3½カップ)
    水:700㎖(3又½杯)

  • Directions
    作り方
    作法
  1. Cut meat or chicken, onions, potatoes and carrot into bite size. Sauté in saucepan until lightly browned.
    厚手のなべにサラダ油を熱し、一口大に切った肉、野菜をよくいためます。
    先以沙拉油热锅,再将切成适当大小的肉块及蔬菜下锅炒热。
  2. Add water and bring to boil. Cook over low to medium heat about 15 minutes, or until tender.
    水を加え、沸騰したらあくを取り、材料が柔らかくなるまで弱火~中火で約15分煮込みます。
    加水煮沸,并捞起汤上浮沫,以微火~中火炖煮至材料熟软。
  3. Remove from heat. Break curry sauce mix into pieces and add to saucepan.
    いったん火を止め、ルウを割りいれて溶かします。
    暂时熄火,加入剥开咖哩块搅拌溶化。
  4. Cook over low heat about 10 minutes, or until curry thickens. Serve over cooked rice or pastas.
    再び弱火でとろみがつくまで約10分煮込みます。
    再以微火炖煮至糊稠状,即可食用。